Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
4% отстъпка при онлайн поръчка за налични продукти. // 6% отстъпка за поръчки над 800 лв. // 8% отстъпка за поръчки над 1500 лв

Правила и условия

Обща информация

Описаните на тази страница Общи условия уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП между Онлайн магазин  el-otoplenie.com  наричан по-долу "Бонита Ефект" и потребителят, който ползва услугите на сайта, наричан по-долу Купувач.

Онлайн магазин ел. Отопление  el-otoplenie.com    служи като виртуална платформа за предлагане и продажба на широка гама стоки и услуги – конвектори, лъчисти радиатори, отопление за баня и промишлено отопление.

ПОЛЗВАТЕЛЯТ се съгласява с настоящите общи условия на "Бонита Ефект", като ги приема безусловно и е длъжен да ги спазва. "Бонита Ефект" си запазва правото да обновява, допълва или променя Общите условия съобразно изискванията на потребителското и търговското право, както и всички нормативни актове, действащи в Република България.  

 

1.Общи условия

1.1 За да пазарува и ползва всички услуги на Онлайн магазина на "Бонита Ефект", е необходимо Купувача да се регистрира доброволно и безплатно от регистрационната форма. Регистрацията изисква Купувача да предостави коректно своите данни, които включват: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес и при необходимост данни на юридическо лице за издаване на фактура. Купувача може да пазарува като ГОСТ /без регистрация/, но не може да ползва услугата пазаруване на кредит.

1.2 "Бонита Ефект" изисква от Купувача, когато закупува стоки и услуги от Онлайн магазин  el-otoplenie.com  за друг Получател, Купувача  да предостави съответните данни на Получателя. "Бонита Ефект" изисква предоставянето на коректни данни с цел качествено изпълнение на предлаганите услуги. Желателно е  Купувача да попълва на кирилица имената и адрес за доставка.

1.3. При некоректно посочени данни "Бонита Ефект" си запазва правото да анулира създаденият профил.

1.4. В Онлайн магазин  el-otoplenie.com , съгласно чл.47 от ЗЗП, на всеки продукт са посочени: наименование на артикул, марка и модел, основни функционалности и характеристики; крайна цена на продукта с в лева /включен ДДС.

1.5. "Бонита Ефект" запазва правото си да променя цените без да уведомява предварително потребителите. Купувача  или крайния Получател заплаща цената, валидна в момента на поръчката.

1.6. "Бонита Ефект" запазва правото си да прекрати, промени, разшири или да се прустанови за постоянно, по всяко време провежданата АКЦИЯ, като обяви това публично на сайта  el-otoplenie.com 

1.7.  Техническата информация и спецификациите на уредите в сайта е предоставена от производителя, за чиято достоверност "Бонита Ефект" не отговаря.     

 

2. Поръчка на стоки и услуги 

2.1. Купувачът може да закупи стоки и услуги онлайн от   el-otoplenie.com  след като влезе в профила си през използвана връзка «Вход» с e-мail адрес/потребителско име и парола. Купувачът  може да пазарува и като ГОСТ, като във формата за поръчка въведе необходими данни за доставка: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес.

2.2. Купувачът избира конкретен продукт с минимална стойност 10.00 лева чрез кликване върху бутона «ДОБАВИ В КОШНИЦАТА» достъпен при преглед на продукта. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална потребителска кошница. 

2.3. Купувачът може да разглежда съдържанието на кошницата, да добавя нови продукти или да премахне вече добавени.

2.4. Купувачът потвърждава поръчката си чрез натискане на бутона «ПРОДЪЛЖЕТЕ НАПРЕД». В случай, че не добави нови данни за адрес на доставка или на друг Получател, "Бонита Ефект" приема по подразбиране адреса за доставка, посочен в данните при регистрацията.

2.5 Купувачът задължително потвърждава, че се е запознал с Общите условия и ги приема, в противен случай не може да завърши своята поръчка.

2.6. Договорът за продажба от разстояние между "Бонита Ефект"  и Купувача се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка, от което произтича задължение за плащане от Купувача за закупената от него стока онлайн.

2.7. При некоректно попълнени данни на Купувача или краен Получател, "Бонита Ефект" ще анулира постъпилата поръчка, с което автоматично се прекратява Договора за продажба от разстояние.

2.8. Регистрираният ПОЛЗВАТЕЛ има възможност да съхранява и следи в профила си хронологична информация за направени във времето назад от него покупки и актуални поръчки.

2.9. След постъпване на поръчката служител на "Бонита Ефект"  се свързва с Купувача  и уточнява детайли относно изпълнението на поръчката и доставката. Поръчки направени в неработни дни и официални празници се потвърждават в първия работен ден

2.10. При изчерпана наличност на поръчани продукти "Бонита Ефект" задължително уведомява Купувача, като уточнява допълнителни възможности за поръчка и приблизителен срок на доставка.

2.11. На постъпили писменни жалби, запитвания и мнения през формата за контакти на "Бонита Ефект" се издава становище или отговор на Купувача, след извършена проверка, в срок от 5 работни дни.

 

3. Методи за плащане

3.1.  Купувачът  има възможност за избор да заплаща поръчаната стока чрез:

  • Наложен платеж - в брой при доставка (касов бон се предоставя от доставчика на поръчката)
  • Банков превод по сметка на "Бонита Ефект"
  • Кредитна/дебитна карта 

3.2. Всички плащания се извършват в български лева, независимо от вида на разплащане.

3.3. Купувачът заплаща стойността по фактура на закупената стока, с включена цена за доставка /с изключение когато е обявена акция за безплатна доставка/.

3.4. Чрез доброволно избран метод за плащане Купувачът извършва плащане към "Бонита Ефект"  за закупената онлайн стока.

3.5. В зависимост от избраният начин за плащане, Купувачът получава съответната информация, касаеща плащането /данни за банково плащане, препратка към електронно терминално разплащане, инструкция за плащане на банкомат, инструкция за плащане на каса/

3.6. Поръчки с метод на плащане банков превод, EasyPay се изпълняват след постъпване на сумата по сметката на "Бонита Ефект"      

3.7. ПОЛЗВАТЕЛЯТ има право да избере повече от един артикул или група стоки с обща стойност равна на минималния праг на кредитиране за всяка отделна компания.

 

4.  Доставка

4.1. Доставки се извършват само на географската територия на Република България.

4.2. Доставката се извършва чрез куриерска фирма, с която "Бонита Ефект"  има договорни отношения или чрез транспорт на "Бонита Ефект". При личен избор на куриерска фирма от Купувача, с която "Бонита Ефект" няма договорни отношения, не са валидни обявените условия за доставка и рекламация.

4.3. Цената за доставка, е включена в общата стойност на фактурата, освен когато "Бонита Ефект"  е обявил преференциални условия с безплатна доставка.

4.4. Поръчките се доставят до адрес на клиента /до входа на сградата, при осигурен достъп/  или до офис на куриерска фирма.

4.5. Поръчани стоки чрез Онлайн магазин  el-otoplenie.com  се доставят от куриер или от служител на "Бонита Ефект"  в срок от 2 до 5 работни дни, в зависимост от наличността на поръчаният продукт. За  гр. Варна се изпълняват и бързи доставки 24-48 часа, след потвърдена наличност.

4.6. Посочените срокове се прилагат съобразно обявени графици за отдалечени населени места и официални празнични дни, когато не се извършват доставки от куриерските фирми.

4.7. В случай на забавяне на доставката, "Бонита Ефект" е длъжен да уведоми  Купувача, независимо от причините на забавянето.

4.8. "Бонита Ефект"  не носи отговорност за закъснение, породено от действията на куриер или куриерска фирма.

4.9. Стоката се предава на Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯ срещу подпис, с който се удостоверява, че "Бонита Ефект" е изпълнил поръчката.

4.10. Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯТ оглежда доставената стока за транспортни повреди или други щети и предявява претенции в присъствието на куриер, или лице, доставящо пратката.

4.11. С полагането на подпис на приемо-предавателен документ Купувача овластява куриера да предаде от негово име на "Бонита Ефект" сумата по общата стойност от фактурата за доставената стока, при избран метод на плащане наложен платеж.

4.12. При невъзможност Купувача да бъде намерен на посочения адрес за доставка, не по вина на "Бонита Ефект", лицето, извършващо доставка, оставя съобщение с телефон за контакт, на който получателят следва да се обади в рамките на 24 часа за уточнение на втори опит за доставка.

4.13. В случай, че Купувача  не осъществи връзка за уточняване на доставката, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и "Бонита Ефект"  се освобождава от задължение да достави поръчката.

4.14. В случай, че Купувача откаже да приеме поръчаната стока, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и лицето, извършващо доставка я връща на "Бонита Ефект".

4.15. Рискът от загуба или повреда на стоката преминава от "Бонита Ефект"  върху Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯТ в момента, в който той  или посочено от него лице, различно от превозвача, приеме стоката.

 

5.  Гаранция

5.1. "Бонита Ефект"  предоставя на Купувача стока, която съответства на договора за продажба

5.2. "Бонита Ефект"  предоставя на Купувача стока с поета търговска или производствена гаранция, в съответствие с договора за продажба не по-малко от 2 /две/ години, считано от датата на доставка.

5.3. Купувача получава от "Бонита Ефект"  търговска гаранция в писмена форма, съдържаща информация за: съдържание и обхват на гаранцията; срок на търговската гаранция; териториален обхват на търговската гаранция; име и адрес на

Оторизиран сервиз /лице/, предоставящо търговската гаранция, пред което може да бъде предявена.

5.4. Във връзка с чл.47 ал.1 т.12 напомняме, че "Бонита Ефект"  предлага на Купувача стоки със законова гаранция от 2 години в съответствие с договора за продажба от разстояние.

5.5. "Бонита Ефект"  удовлетворява искане за разваляне на договор  за продажба и възстановява заплатена от Купувача сума, след удовлетворяване на 3 /три/ рекламации чрез извършване на ремонт на една и съща стока в рамките на срока на гаранцията по чл.115 от ЗЗП

6. Рекламация и отказ от договор за продажба от разстояние    

6.1. При получаването на стоката, Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯТ е длъжен незабавно да я прегледа, и в случай, че констатира видими недостатъци като: нарушена цялост на опаковката, козметични транспортни дефекти, липса на придружаващи аксесоари, липса на придружаващи документи /който и да е от изискваните от българското законодателство/, незабавно да информира лицето, извършващо доставката.

6.2. В случай, че са налични дефекти или установени липси в окомплектовката, в присъствие на куриера или лицето извършващо доставката, се съставя констативен протокол като Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯТ отказва да получи пратката. Купувача изпраща снимки на заснетите дефекти на уреда, заснета транспортната опаковка от всичките й страни и предявява претенции за рекламация в писмен вид на следният имейл адрес:  el-otoplenie.com

6.3. В случай, че Купувача /ПОЛУЧАТЕЛЯТ не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена, и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.

6.4. В случай, че Купувача е избрал по собствено желание куриерска фирма, с която "Бонита Ефект"  няма договорни отношения за доставка на своята поръчка или е възложил на такава връщане на стоката обратно към "Бонита Ефект", рискът от загуба или повреда на стоката е изцяло за сметка на Купувача съгласно чл.103 ал.2 от ЗЗП. Купувача отправя претенции към избраният от него превозвач.

6.5. "Бонита Ефект"  възстановява заплатената сума от Купувача за закупения продукт, включително с разходите за доставка /ако е имало такива/, в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на Купувача да се откаже от договор за продажба, като използва същото платежно средство,  използвано Купувача. При неспазване на срока за връщане на стоката от Купувача, "Бонита Ефект"  задържа възстановяването на заплатената сума докато не получи обратно стоката от потребителя.

6.6. На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП "Бонита Ефект" възстановява на Купувача намалена стойност на закупената стока Купувача отбива от заплатената сума 15% и възстановява на Купувача остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/; "Бонита Ефект"  отбива от заплатената сума 25% и възстановява на Купувача остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е изпробвана /с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто  функциониране/.

6.17. "Бонита Ефект не възстановява разходи за доставка, ако  Купувача доброволно е избрал различен доставчик от предлаганите от "Бонита Ефект, с които има договорни отношения 

 

7. Защита на лични данни 

7.1. По смисъла на Закона за защита  на личните данни ЕЛ. Отопление в лицето на „Бонита Ефект ЕООД” е регистриран Администратор на лични данни в регистъра  на администраторите съгласно чл.14, ал.4 от Закона за защита на личните данни.

7.2. С приемането на настоящите общи условия Купувача дава безсрочно и  безусловно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от "Бонита Ефект"  и упълномощени от него трети лица: куриерски фирми, банки и др. за изпълнение договора за продажба от разстояние, както за акция, маркетингови активности и др. незабранени от законодателството цели, организирани от "Бонита Ефект".

7.3. Купувача по всяко време може да изиска с писмена отмяна предоставените от него лични данни да не бъдат използвани и съхранявани от "Бонита Ефект"   като администратор на лични данни

7.4. "Бонита Ефект"  декларира изрично пред Купувача, че предоставените от него лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни или други цели. 

7.5. "Бонита Ефект"  си запазва правото да използва IP адресите и други лични данни на Купувача за разкриване идентичността му в случай, че това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури за осигуряване спазването на настоящите Общи условия.

 

8. Закупуване на стоки по индивидуална заявка за производство

8.1. Купувача може да закупи стоки онлайн  el-otoplenie.com след като влезе в профила си през използвана връзка «Вход» с e-мail адрес/потребителско име и парола. Купувача не може да пазарува по заявка като ГОСТ.

8.2. При закупуване на стоки по индивидуална заявка за производство, Купувача предоставя финансова гаранция като заплаща предварително заявената стока в пълен размер.

8.3. При закупуване на стоки по индивидуална заявка за производство, ПОЛЗВАТЕЛЯТ предварително приема и се съгласява с условията във връзка с чл.57, т.1 и т.3, че губи право на отказ от продажбата от разстояние в 14-дневен срок.

8.4. Предлаганите стоки по индивидуална заявка за производство не са налични и се доставят в индивидуален срок. Купувача може да получи информация за приблизителен срок на доставка като направи запитване през формата за контакти:

- доставката се извършва чрез транспорт на "Бонита Ефект"  или чрез куриерска фирма, като оторизираното лице предава на Купувача стоката срещу подпис, с който се удостоверява, че "Бонита Ефект"  е изпълнил  поръчката

- Купувача задължително оглежда доставената стока за транспортни повреди или други щети и предявява претенции в присъствието на куриера или лицето, доставящо пратката

- в случай, че Купувача установи наличен транспортен или друг видим дефект, задължително изисква от куриера или лицето, доставящо стоката  да състави констативен протокол и отказва да приеме пратката.  Установява връзка с оператор на Онлайн магазин  и уточнява дали ще изчака нова доставка, или желае възстановяване на заплатената сума.

- в случай, че Купувача не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена, и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.

8.5. В случай на забавяне на доставката, "Бонита Ефект" е длъжен да уведоми  Купувача, независимо от причините на забавянето.

8.6. "Бонита Ефект" не носи отговорност за закъснение, породено от външни обстоятелства и независещи от него причини.

8.7. "Бонита Ефект" предоставя на Купувача стока, която съответства на договора за продажба като предоставя търговска или производствена гаранция, в съответствие с договора за продажба не по-малко от 2 /две/ години, считано от датата на доставка.

    Сподели: