facebook pixel за Лъчисто отопление - el-otoplenie

Соларен душ в градината – пет звездно удоволствие у дома

20/03/2018 0 Коментари

Соларен душ - Отопление с конвектори el-otoplenie

 

Инсталирането на соларен душ е разумно и икономично решение, което може да донесе много удоволствие и удовлетвореност. Помислете за удобството наречено соларен душ, когато излезете от  морето и искате да се излегнете на спокойствие в мек шезлонг на открито за да изсъхнете под галещите лъчи на слънцето. Всичката сол и пясък могат да развалят това удоволствие. Но един бърз душ на крачка от шезлонга и директно под слънчевите лъчи, подарява една пълна наслада от плуването. Това е само една частичка от приятните изживявания по време на почивката край морето, която може да пренесете и у дома с помощта на соларен душ в градината си, който ще помогне на вашия дом да се превърне в пет звезден курорт.

 

Соларен душ - Отопление от El-otoplenie

 

Няколко причини да инсталираме соларен душ

 

Пролетта е сезона, в който всичко се съживява след дългата зима. Отново преоткриваме красотата на градината, като бързаме да я възстановим и обновим за да й се наслаждаваме по-дълго. Ако целта е вашата градина да се превърне и тази година в истински рай, то задължително внесете нови аксесоари, помислете и за предстоящото лято и насладата, която може да изпитате от водата в най-горещите августовски дни. Соларният душ е незаменим помощник в реализирането на това желание. Все пак не само растенията имат нужда от приятния допир на водата на открито, нека всички в градината се докоснат до разхлаждащото погалване на водните пръски. Соларният душ ще направи дните ви в градината прекрасни, дори когато горещината прави опити да смути спокойствието ви. Този аксесоар за зелени релакс пространства е безценен, когато нямате възможност да си отдъхнете по време на дълга лятна ваканция в някой райски морски курорт. Обзаведете градината си със соларен душ, и няма да усетите неудобство през горещите дни далеч от луксозните хотели на брега на морето или океана. Вашата градина ще се превърне в един истински оазис.

 

Соларният душ е екологично удобство – дава възможност да разполагате с топла вода на открито, без да е нужно да разкопавате градината за да прекарвате кабели и инсталации. Единственото от което се нуждаете е гъвкав маркуч, който да предоставя непрекъснат поток на студена вода към соларния душ. Връзката към централната студена вода може да бъде надземна или подземна, въпрос на индивидуални предпочитания.

 

Напълно екологична топла вода, която предоставя всеки соларен душ, не натоварва излишно сметката за електричество. Спестява повече от 400kWh за сезон, използвайки именно соларен душ. Водата се затопля единствено чрез слънчевите панели разположени по цялата дължина на душ-конзолата. Някои модели разполагат с резервоар, в който водата се затопля. Това отнема известно време, затова пък застанали веднъж под душа няма да останете неприятно изненадани от внезапен недостиг на топла вода, поради облак временно закрил слънцето – каквото неудобство може да изпитате при соларен душ без резервоар.

 

И най-страстните любители на истински горещите душове, ще могат да останат доволни от соларен душ на открито. Температурата до която може да се загрее водата в резервоара е достатъчно висока за да задоволи всеки взискателен вкус – 60 градуса по Целзий.

 

 

Няколко добри предложения за соларен душ

 

Обичайно соларният душ намира най-широко приложение на или до плажа или в близост до басейн, не зависимо дали става дума за вграден в земята басейн или такъв над нейното ниво, хигиената и чистота изискват наличието на душ. Това ви позволява да се освежите преди да влезете в басейна – стандартно изискване за да остане той чист по-дълго време, или да си вземете душ след него – особено в случаите, в които се използват химикали за поддържането на водата бистра и незамърсена.

 

Соларният душ намира и друго основно предназначение – да се освежите без да влизате в къщата мръсни или потни след работа в градината през топлите дни. Дилемата дали да закупите соларен душ или не, не стои като въпрос поне що се отнася до монтажа му, който е изключително лесен и е подобен на всяка друга градинска мебел. Също, като повечето градински съоръжения, инструменти и мебели създаващи удобства по време на ползването и поддръжката на двора, така и соларният душ е практичен и удобен елемент. Разнообразието от модели, дава възможност градината да продължи да изглежда красива и елегантна независимо от дизайна залегнал в основата й.

 

Соларни душове - Конвектори El-otoplenie

 

Видове соларни душове

 

Предлагането на соларни душове е наистина голямо. Както винаги личните предпочитания са водещи. Соларните душове могат да задоволяват всеки вкус и всички потребности. Има сгъваеми соларни душове, които са лесни за транспортиране, но не толкова надеждни. Алтернативата за най-взискателните е във сигурния соларен душ-колона. Този душ максимално се доближава до характеристиките на първообраза в банята – разполага със смесител, поне чифт дифузьори и самопочистваща се система. Друг тип делене на соларните душове е в зависимост от това дали имат резорвоар и топла вода по всяко време (след първоналчаното й загряване) или действат на принципа на проточен бойлер, без контейнер за съхранение на вода.

 

Нека се ориентираме в цените на соларните душове?

 

Цената може да варира наистина много, като тя не се влияе толкова от техническите показатели на соларния душ, а по-скоро от неговите допълнителни екстри и екстериорни достойнства. Цената на един соларен душ с резервоар варира значително в зависимост от използваните материали за декорация на корпуса и наличието на цяла или увредена опаковка. Най-луксозният вариант, който препоръчвам е моделът Teck Odalo с цокъл и облицовка от тиково дърво, чиято стойност е 2258 лв., но цената може да падне почти на половина в случай, че опаковката не е от значение за вас – 1355 лв. Безспорно значително по-достъпен е моделът в сиво, който има идентични технически показатели с тези на луксозния соларен душ Tech Odalo, разликата е че сивият вариант е без дървена облицовка и скара за краката. Цената е 970 лв., но може да се възползвате и от преференциалната оферта от 582 лв.

 

Соларни душове - Отопление El-otoplenie

 

Водата е най-естественият елемент на всяка градина. Не зависимо от дизайна на соларния душ, той винаги успява естествено да се впише в градината. За живот в открити пространства, соларния душ дават възможност да се охладите в градината или край басейна, веднага щом пожелаете. В същото време красивият дизайн на соларния душ  се откроява, правейки пространството да изглежда луксозно и комфортно. Френските соларни душове имат минималистичен дизайн. Предлагат разнообразието от материали, които могат да задоволят всеки вкус – тиково дърво, неръждаема стомана, прахово боядисани. Вземете душ в собствената си градина и подарете на себе си и на децата още една възможност за забавление и игра под душа на двора. Погрижете се за чистотата на басейна си, със соларен душ на една крачка от него.

 

Соларен душ - Конвектор El-otoplenie

 

    Сподели:

Напиши коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.