Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
4% отстъпка при онлайн поръчка за налични продукти. // 6% отстъпка за поръчки над 800 лв. // 8% отстъпка за поръчки над 1500 лв
Категории

Конвектори

Конвектори

Първото, което веднага прави впечатление, е малката им дебелина – около 80–85 mm, което означава, че заемат минимално място и почти не пречат в помещението. В повечето случаи те са предназначени за трайно монтиране към стена, подобно на тънко и елегантно пано. Както подсказва и името им, отоплението се извършва предимно на конвекторен принцип – нагряване на преминаващия през радиатора въздух. Охладеният, намиращ се близо до пода въздух се засмуква в долната част на радиатора, нагрява се от разположените в тялото му електрически нагреватели и, загрят, излиза през специална решетка в горния край на радиатора. Тя е така оформена, че въздушната струя да се насочва напред, към помещението, и нагоре. Така въздухът се затопля по-бързо, защото значително по-малка част от затопления въздух обмива и отдава топлината си на стената зад радиатора. Вторичен ефект е, че замърсяването на стената и тавана над радиатора намалява. Това е за конвекторите.

Конвекторите могат да бъдат с естествена или принудителна конвекция. Препоръката на специалистите е: с естествена конвекция, фронтално насочване на топлинния поток и електронен регулатор (прецизност 0,1 °C или близка до нея). Едно реномирано и налагащо се име на нашия пазар е френската фирма „APPLIMO”. Важен факт е да отбележим, че Франция е главен производител на електрическо отопление (≈ 80%) за европейския пазар.

В днешно време – около 38% от отоплението във Франция е с електрически отоплителни уреди (тип Конвектори), радиатори с топла вода – 50 %, климатизация – 5 % и 7 % други източници на отопление. Знае се също, че Франция притежава една втора от горите на Европейския зъюз. Изводите се налагат сами, че дълги години още „човекът” ще разчита на електрическата енергия като източник на топлина за бита.

Високата прецизност на електронния регулатор при Конвекторите осигурява по-икономична работа на ел. радиатора. Всеки 1 °C разлика от желаната температура отговаря на 7 % разход на ел. енергия. Поради тази причина, механичните регулатори (точност ± 1,5 °C ) трябва да се избягват по принцип там, където особено държим за икономичната работа на електрическите Конвектори. „Качествените нагреватели” на конвекторите са алуминиев моноблок (бързо се нагрява, много добра топлопроводимост), който се нагрява от съпротивителен елемент, потопен в пудра от магнезиев окис. Запресован в него – липсва възможността от окисляване, а оттам и дълъг живот. Висок коефициент на полезно действие, няма прегряване, липсва шум при работа, по-икономични.

Онези нагреватели, които са съответно от два различни метала са с по-лоши технически характеристики: по-нисък КПД, шум при работа (хлъзгане м/у двата метала – различен коефициент на линейно разширение), прегряване, по-кратък живот, по-неикономични. При това отопление Конвекторите трябва да стоплят въздуха, а той нас.

Показване:
Подреждане по:
Френски радиатор тип електрически конвектор с електронен терморегулатор.С прецизност 1/10 °С, ко..
От 217 лв.
Електрически конвектор Euro Plus с електронен терморегулатор с прецизност 0.1°С, което прави уреда м..
От 169 лв.
Електрически конвектор SOLO с механичен терморегулатор с прецизност 0.5°С, което прави уреда още по-..
От 145 лв.