Огледалото за баня е както важен интериорен елемент, така и практична  вещ – освен в случаите, в които е запотено, защото сте си взели душ или гореща вана. Неприятно, но не и непреодолимо. Най-лесният и ефективен начин да спрете запотяването на огледалото в банята е, фолиото с нагревател. Тази екстра ще придаде уют на банята у дома, а използвана в хотели или спортни съоръжения, като фитнес зали, басейни и спа центрове, безспорно прави силно впечатление на посетителите, допълвайки усещането за класа и комфорт. 

Най-добрите електрически радиатори за баня

Как работи фолиото?

За да спрете запотяването на вашето огледало, то трябва да има температура по-висока от тази на влажния въздух в банята. С тази задача, безпроблемно се справя фолиото с вграден нагревател на ILO Technology. Поставяйки нагревателя, той само за 1 – 2 минути изцяло загрява стъклото, достигайки температура от порядъка на 30 – 35 градуса. Това е напълно достатъчно за да не се запотява огледалото, независимо от сезона.

Загряващото фолио работи на 220 V и се включва с кабел, с дължина 125 см., към най-близкия контакт в банята. За удобство може да свържете затоплянето на огледалото директно към електрическата мрежа на банята, като включването и изключването му да става от ключа за осветление. Възможно е и поставянето на отделен ключ, с който независимо от осветлението да задейства затоплянето на огледалото срещу запотяване.  
Загряващо фолио

Монтаж за не повече от 5 минути

Ако някога сте лепили тапети, то вие имате всички нужни умения и за залепянето на фолиото срещу запотено огледало – с тази разлика, че последното се прави значително по-лесно и бързо.

Първата стъпка е да забършете гърба на огледалото с памук напоен със спирт. След като повърхността изсъхне може да пристъпите към залепянето. За него ви е нужна суха кърпа или дунапренена гъба, с която да притискате фолиото срещу запотяване към самото огледало, така щото да не остане въздух между двете. Разбира се това упражнение спокойно може да го направите и с гола ръка.

Същината на процедурата започва като отлепите от единия край защитната хартия на фолиото ILO. Залепете първите два (вече лепкащи ръба на филма) върху огледалото, след това вземете кърпата и притиснете фолиото за да залепне хубаво. Приглаждайте, като гледате да не остане въздушен балон, който може да намали ефективността на затоплянето. Изтегляйте бавно предпазния слой защитната хартия и с натиск залепвайте покритието върху гърба на огледалото. Притискайте силно, но внимавайте да не счупите огледалото.


Има ли значение формата на огледалото?

Най-краткия отговор е – не. Формата на огледалото не е от значение. Фолиото срещу запотяване на стъкло може да бъде поставено както във повърхност с формата на правоъгълник, така и на кръг или елипса. Съществуват безспорно и огледала с по-сложни форми, като например тези:

Електрически радиатори във вашата баня

Ако и вашето огледало е с подобна неправилна форма, то не се притеснявайте фолиото успешно ще работи и ще отстрани запотяването и на вашето огледало. За конкретна информация относно фолиото и спецификата на формата, може да се свържете с наш консултант. За връзка използвайте посочените тук контакти.


Колко трае животът на фолиото?

Като правило при всички електроуреди животът им надвишава многократно срока на гаранцията. Тока е и с фолиото ILO срещу запотено огледало. Срокът на гаранцията е 2 години, но ако спазвате изискванията за монтаж и употреба, то със сигурност този срок ще бъде умножен. Производителят е съобразил факта, че фолиото срещу запотено огледало работи във влажна среда. Всички използвани материали са влагоустойчиви – Class ІІ IP 44, което е гаранция и за по-дълъг живот на самия нагревател срещу запотено огледало. Все пак не поливайте огледалото си с душа, което едва ли и ще ви се налага, тъй като вече няма да се запотява.


Ефективност на фолиото ILO

Въпреки своята не голяма площ нагревателят на огледалото е вид отопление и съвсем нормално е да се постави въпросът за неговата ефективност. За да може фолиото ILO да работи пълноценно срещу запотяването на огледалото е важно да няма никакви прегради между двете повърхности. Точно затова преди монтажа на фолиото следва да отстраните от гърба на огледалото зацапвания, ако има такива или друго фолио, което вече не е нужно. По този начин нагревателят ще може да отдава безпрепятствено топлина на огледалото, което и ще противодейства директно на запотяването му. От гледна точка отново на ефективността е от значение и дебелината на самия залепващ филм. При фолиото ILO тя е минимална – около 0,4 мм., гарантирайки безпрепятствен топлинен трансфер.


Защо ILO Technology

ILO Technology е канадска компания работеща в сферата на модерните и практични отоплителни тела, каквито са лъчистите радиатори например. Работят изключително с мисъл за ефективността и дизайна на отоплението. Естествено продължение на продуктите за баня са и нагревателите срещу запотяване на огледалата. Работят в сътрудничество с европейски партньори в сферата на развойната дейност, като това им помага продуктите им да отговарят на всички изисквания за качество и безопасност в Европейския съюз. Техни радиатори и нагреватели се предлагат в цяла Северна Америка и на стария континент.


Предимствата на кратко

  • Напълно ефективно предотвратяване на запотяването на огледалото в банята.
  • Бърз и лесен монтаж към огледалото.
  • Безопасно загряване на огледалото в банята.
  • Подходящо за всякаква форма огледални повърхности.
  • Без промяна на интериора - невидим за окото филм на гърба на огледалото.
  • Улеснява почистването на огледалото в банята.