Мястото у дома или на работа почти винаги не достига. Дали папките с документи, мострите и бюрата ще ограничат пространството в офиса или пък цялата покъщнина, деца, домашни любимци, баби и дядовци – у дома, случаите са разнообразни. Винаги обаче има компактно решение за ел. отопление. Днес ще ви представим 3 от най-примамливите опции за електрически отоплителни тела, които се поместват на площ до 0,5 кв.м.

Не зависимо колко голяма или малка е стаята, дойде ли зимата имаме нужда от отопление и електричеството си остава най-зеления начин за това. Въпросът дали да е конвектор или климатик  е заменен от дилемата на какъв конвектор или лъчист радиатор да се спрем. Ето 3 предложения, всяко от което разумно и компактно. Нека разгледаме детайлите за тазгодишните фаворити, сред които попадат: един конвектор и два лъчисти радиатора.

Конвекторът Euro D+



Euro D+ идва от Франция, където се произвежда с мощност от 500W до 2000W (с наличности в България). При максималната горепосочена мощност, ще усещате блажена топлина в затворено помещения с площ до 20 кв.м. Моделът попада в полезрението на търсещите много топлина, с минимални размери на тяло и малка първоначална инвестиция. Euro D+ e минималистичeн от към габарити, както впрочем и от към цена, и със сигурност ще се хареса на мнозина. Особено на тези, които имат на стената си свободно място от порядъка на 74 см. х 43 см. Бюрото на детето е с по-голяма площ от тази на конвектора Euro D+, но затова пък последния гарантирано ще носи уют и топлина. Цената също е приласкаваща – едва 273 лв.. А до 14 февруари може да ползвате и допълнителна отстъпка, ако останат налични бройки разбира се. Що се отнася до това как работи Euro D+, нищо изненадващо и по-различно от всеки друг конвектор с алуминиев моноблок нагревател. Вие се топлите, а той незабележимо гали кожата ви, без опасност от прегряване, шум или пък нежелано течение. Детайли за това „що е конвектор“ и защо е по-добър от климатика например ще откриете тук


Лъчистият радиатор Cosmos Soleil



Вдигаме летвата с доста по-функционалния,  но и луксозен модел на Campa – Cosmos Soleil 2000 W. Това френско бижу ще ви стопли бързо и директно, както само един лъчист радиатор може. Мощността от 2000 W е напълно достатъчна за помещения от порядъка между 10 и 20 кв.м. Размерите на отоплителното тяло са една идея по-обширни (120 см. х 46 м.), но за това пък може да монтирате този лъчист радиатор вертикално или хоризонтално – спрямо възможностите на вашето помещение. Изборът няма да повлияе по-никакъв начин на ефективността на работа, тъй като нагревателят на Cosmos Soleil е вълнообразен, което позволява на лъчистия поток да създаде хомогенна температура в цялото помещение.

С този лъчист приятел ще си спестите доста последващи разходи свързани с електоенергията. Терморегулаторът на Cosmos Soleil е с прецизност 1/10 от градуса, а възможностите на програмируемото управление реализират до 30% икономия от ел. енергия.  Цената е завидна за електрическо отоплително тяло от висок клас, от какъвто са продуктите на Campa. За по-атрактивно предложение, вижте тук  или се свържете с консултантите.

Златната среда – Applimo Quarto D+


Ако Euro D+, на френския производител Applimo е най-продавания ни модел конвектори, то говорейки си за лъчисти радиатор Quarto D+ е отоплителното тяло, което привлича най-много от здравомислещите прагматици. Моделът съчетава в себе си перфктният баланс между уютно лъчисто отопление, компактни размери и разумна цена. Рационалните клиенти винаги се спират на Applimo Quarto D+, тъй като лъчистият радиатор не заема много пространство върху стената (със своите 105 см. х 44 см., за мощност от 2000 W). Цената пък от 614 лв. е напълно приемлива, предвид предимствата на лъчистото отопление и икономичната работа на нагревателя Schwarz® RN изработен от алуминиева сплав с уникално покритие за висока степен на топлоотдаване. Моделът има степен на влагозащита (IP 24), което го прави безопасен за употреба в кухни, бани и други влажни помещения. Гарантирано ще успеете да намерите място в стаята за Quartno D+. Производителят предлага този лъчист радиатор в хоризонтален или вертикален вариант, а до 14 февруари цената е преференциална не зависимо кой монтаж изберете.

Това бе Топ 3 на елегантните и целесъобразни отоплителни тела, които могат лесно да намерят място на всяка стена и всяко пространство. Заради своите компактни размери и вертикален и/или хоризонтален монтаж, са примамливи и удобни за места където дори и не сте подозирали, че ще успеет да вместите радиатор. Дано сме пробудили любопитството и увереността Ви, че може да намерите най-доброто решение за топла и спокойна зима у дома, в офиса или на вилата. Разгледате всички добри оферти за конвектори и лъчисти радиатори тук.